ForumDATA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumDATA

ForumDATA Forum

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Zayıflama Lida Fx15 ve Biber Hapı zlfvbhZayıflama Lida Fx15 ve Biber Hapı zlfvbh  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

1 TL NeReDe ??

3 posters
YazarMesaj
ADMİN
KoManyak Yönetim
KoManyak Yönetim
ADMİN

Takım Takım : 1
Ruh Hali Ruh Hali : 31
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 157
Doğum tarihi Doğum tarihi : 21/12/94
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 29/03/09
Yaş Yaş : 29
Nerden Nerden : Edirne
Lakap Lakap : Murphy

Cüzdan
Altın Altın: 21893114
Para Para: 93127124

1 TL NeReDe ?? Empty
MesajKonu: 1 TL NeReDe ??   1 TL NeReDe ?? Icon_minitimeCuma Nis. 03, 2009 10:01 pm

3 çocuk var
3'ününde 10 lirası var
Bunlar top alacak gidiyorlar bakkal amcaya amca top kaç lira diyolar
adam 30 lira diyo 25 olmazmı diyolar yok 27 yok 29 yok ii o zmn verellim bütün paramızı al diyolar ve alıp oynaya oynaya gidiyolar.Sonracığıma adam bunlara acıyo 5 lirayı gönderiyo arkalarında sövmesinler diye çırağa veriyo parayı çırakta uyanık ya giderken 2 lira cebe atıo 3 lirayı eşit paylaşsınlar diye
Şimdi arkadaşlar işin gırgırındaydık.Matematik aleminin ebesini ağlatan şu soruyu soruyorum :
-->Kişi başı 10 lira veren çocuklar 3 lira aldıktan sonra kişi başı 9 lira vermiş oluyolar..

-->9x3=27 eet 2 de çırak aldı diyeceksiniz tmm onuda koyalım 29 oldu ee 1 lira nerde ??

Sakın bana 10x3=30 gibisinden saçma cevplar vermeyin ben bu işlemdeki 1 lirayı arıorm..
http://forumdata.web-rpg.org
HayaL_KaçKını
KoManyaK Katılımcı Üye
KoManyaK Katılımcı Üye
HayaL_KaçKını

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 26
Doğum tarihi Doğum tarihi : 25/12/94
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 07/07/09
Yaş Yaş : 29

Cüzdan
Altın Altın: 0
Para Para: 0

1 TL NeReDe ?? Empty
MesajKonu: Geri: 1 TL NeReDe ??   1 TL NeReDe ?? Icon_minitimeSalı Tem. 07, 2009 11:57 am

NORMAL HESAP YAPARSAK : 25 ( top için ) + 2 tl çırağın cebe + 3 tl çocuklara = 30 tl BURAYA KDR SORUN YOK ARKADAŞLAR ! yani çocuklar toplam 27 tl öderler ! bu da doğru (( 9.3=27 )) ! ama bunun içine çırağın parası da girer! ee ...çocukların da parası ( 3 tl ) geri dönmüştü !! BU DURUMDA HERKES RAHAT OLSUN NE EKSİK VAR NE FAZLA !! YANİ BURDAKİ HATA ÇIRAĞIN PARASI İÇİN AYRI HESAP YAPMAKTI....!! SmileSmileSmileSmileSmile
soneR.
KoManyaK Eski Üye
KoManyaK Eski Üye

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 53
Doğum tarihi Doğum tarihi : 25/10/94
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/07/09
Yaş Yaş : 30
Nerden Nerden : £diRNé
Lakap Lakap : ßeLLi ßi$e y0q

1 TL NeReDe ?? Empty
MesajKonu: Geri: 1 TL NeReDe ??   1 TL NeReDe ?? Icon_minitimePerş. Tem. 09, 2009 12:31 am

bencede normal çünkü çocuklar bütün paralırını werio 29 deilki 30 weridklerinde

30-5=25+2=27
3 lirada çocuklarda doğru hesab senin matemtik hocan kim gökselll ohoo xxD

1 TL NeReDe ??
1 sayfadaki 1 sayfası